Arbeidene er sentrert rundt utskifting av spor og underbygning for hensettingsområder, godstogspor og skifteområder på terminalen, samt tilknyttede deler av Alnalinja. Dette innebærer ikke bare utskifting og fornyelse av eksisterende infrastruktur, men også implementering av nye tekniske løsninger for å sikre at terminalen møter dagens krav til effektivitet, sikkerhet og driftssikkerhet.
Hovedmengder:
- Utskifting av 6stk sporveksler
- Riving og reetablering av 5 600 meter med spor à ca. 9500 sviller
- Utskifting av 9000m³ ballast
- Svillebytte på alle vekselsviller og rådegraver i 10 veksler
- Svillebytte mellom sporveksler
- 150 stk sveising
- Nøytralisering av 11 000 skinnemeter
- Boring av 14 KL-fundamenter
- Etablering av 17 nye master for kontaktledning
- Svillebytte av alle vekselsviller og rådegrav i 10 veksler
- Forlenging av KL-anlegg i spor C13 og C14
- Etablering av 7 nye uteliggere og klatrevern på eksisterende master
- Nyetablering av fundamenter og føringsveier
- Etablering av 8 fordeling-/styreskap for lavspenningsanlegg
- Etablering av 8 transformator- og trafoskap
- Bytte av 29 varmeelementer i sporveksler for sporvekselvarme

Prosjektutfordringer:
Alnabru Godsterminal er en av de mest trafikkerte godsterminalene i Norge, og det å gjennomføre rehabiliteringsarbeid her krever nøye planlegging for å sikre at terminalens drift forstyrres minimalt. Sporarbeidene må utføres i perioder med lav trafikk, og presise tidsplaner og koordinering mellom de ulike fagområdene er kritiske for å opprettholde effektiv fremdrift.
En annen utfordring i prosjektet er de tverrfaglige kravene, da arbeidet involverer både sporarbeid, elektroarbeid (kontaktledning og lavspent), samt avansert signalteknologi. Dette krever kontinuerlig samarbeid mellom ulike spesialister og tett oppfølging for å sikre at arbeidet utføres trygt og innenfor gitte tidsrammer.
Løsninger vi vil fremheve:
For å møte disse utfordringene har vi implementert flere tekniske løsninger som bidrar til å effektivisere arbeidet. Ved etablering av nye spor og svillebytter, har vi brukt moderne maskiner for å optimalisere hastigheten på arbeidet, samtidig som vi har ivaretatt sikkerheten på stedet. De nye kontaktledningsmastene og fundamentene ble nøye plassert og montert for å sikre at den elektriske forsyningen oppfyller dagens standarder for effektivitet og driftssikkerhet.
I tillegg ble nye fordeling- og styreskap for lavspenningsanlegg, samt transformator- og trafoskap, etablert for å sikre pålitelig strømforsyning og sporvekselvarme. Dette er særlig viktig i vinterhalvåret, hvor pålitelig oppvarming av sporveksler er avgjørende for å unngå driftsavbrudd på godsterminalen.

Miljøhensyn:
Gjennom prosjektet har vi lagt stor vekt på miljøvennlig gjennomføring. Vi har sørget for grundig håndtering av ballast og andre materialer som fjernes, og har brukt maskiner og teknologi som reduserer utslipp og støy i nærheten av bebyggelse. I tillegg har vi gjort tiltak for å redusere påvirkningen på nærliggende områder, og sørget for at alle arbeider ble utført i tråd med gjeldende miljøkrav.
Samarbeid:
Dette prosjektet er et godt eksempel på vellykket samarbeid mellom Veidekke, Bane NOR, og flere underleverandører. Ved å opprettholde tett kommunikasjon og koordinering gjennom hele prosjektperioden har vi sikret en smidig fremdrift og et vellykket resultat.