Cort Adelersgate, Kongsberg

Tidsrom
Januar 2011 - desember 2011
Omfang

20,5 mill. kr. ekskl. mva.

Adresse
Cort Adelersgate 29, 3612 Kongsberg
Byggherre
Kongsberg kommunale eiendom KF
Arkitekt/rådgiver
Arch Uno AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke har oppført nytt omsorgsbygg i 2 etasjer pluss loft for Kongsberg Kommunale Eiendom KF.

Brutto areal er 1100 m2 i 2 etasjer med til sammen 12 omsorgsleiligheter inkl. fellesarealer og personalarealer. I tillegg er det innredet tekniske rom og bodarealer på loft. Alle leiligheter er innredet med eget bad, kjøkken, oppholdsrom og terrasse.

Tomten

Tomten er masseutskiftet og bygget er oppført med fundamenter på sprengsteinsfylling til fjell. Byggets bæresystem er utført med plasstøpte bærevegger og dekker.

Takkonstruksjon

Tak av prefabrikkerte  isolerte tak-elementer med bæring av tre opplagt på knevegger og limtrebjelker. Isolerte yttervegger, innvendig kledd med malt gips, utvendig en kombinasjon av lektekledning og teglforblending. Malt gips og betong på innervegger, veggvinyl på bad.

Belegg på gulv og bad

Gulv er isolert og sparklet for gulvvarmesystem for vannbåren varme.

Himlinger i leiligheter er utført av fast gips. For øvrig t-profilhimling i fellesarealer. Bad er utført i henhold til våtromsnormen. Balkonger/terrasser for alle leiligheter og fellesstue. Plasstøpt trapp med trinn lyddempende belegg. Heis i to etasjer. Egen utenpåliggende rømningsvei med trapp av tre og vegger av trespiler.

Energibrønner

Det er etablert energibrønner på tomten, oppvarming med vannbåren gulvvarme. Varmekabler på bad. Utvendig delvis asfalterte arealer og delvis plenarealer. Støttemurer og beplantning.