Lunckefjell på Svalbard

Tidsrom
November 2011 - september 2013
Omfang

Vei over isbre, infrastruktur og tunneldriving

Ca. 200 MNOK ekskl. mva

Adresse
9175 Sveagruva
Byggherre
Store Norske Spitsbergen Kullkompani
Arkitekt/rådgiver
Multiconsult AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke Arctic AS har etablert komplett infrastruktur for ny kullgruve på Svalbard.

Hæhre Entreprenør har vært med på masseflyttingsarbeidene samt tunneldriving og Bravida i Trondheim har stått for alt av elektroarbeider.

Prosjektleveransen

I prosjektet er det levert etablering av påhugg for å nå inn til eksisterende gruvegang fra Svea Nord. Bygging av vei over Marthabreen, ca 3 km og med plasser for nødvendige installasjoner i hver ende. og etablering og driving av tunneler inn til start ny gruve Lunckefjell har inngått i prosjektet. I tillegg er det bygget omlastningsbygg for kull, verkstedbygg, lagerhaller, kontor og dagrigg med mer. Etablering av strømforsyning og vann og avløp helt frem til start ny gruve på Lunckefjell er også levert i prosjektet.

Prosjekt på is og store planleggingsarbeider

Hele prosjektet bygges på isbre. Adkomsten til anlegget inne på Marthabreen er ikke enkel. Det kreves spesiell planlegging, både forut og daglig for å finne ut hvordan man skulle komme seg dit, få frem utstyr, maskiner, personell og driftsforsyninger på en god og sikker måte. Til Svea fraktes alt av maskiner, utstyr og materialer inn med båt. Dette må skje i tiden fra juli - desember mens fjorden er åpen.

Transportavviklingen

November 2011 gikk den første båten med anleggsmaskiner, brakker, containere og materialer og utstyr for øvrig. Frem mot jul 2011 ble det kjørt flere leveranser med båt som vi tok imot og lagret i Svea. I Februar 2012 ble utstyret gravet frem og etter hvert startet en omfattende transport av maskiner og utstyr over fra Svea til anlegget.

Fra Twitter
27.9.2013: Bygger vei i isødet #Veidekke #Svalbard #Lunckefjell @Veidekke_ASA
Fra Twitter
27.2.2014: Uansett om man mener kull er gull eller tull – gratulerer til Store Norske med åpning av #Lunckefjell #Svalbard @eibr

Vil du diskutere et prosjekt?

Aage Tengs

Daglig leder Block Berge Bygg

T: +47 992 22 111

aage.tengs@veidekke.no