Kanalhotellet, Trondheim - Energiklasse A

Tidsrom
Juni 2011 – april 2012
Omfang

Ca. 95 mill. kr. ekskl. mva

Adresse
Fosenkaia 9-11, Trondheim
Byggherre
Rom Eiendom AS
Arkitekt/rådgiver
Pir II
Kontraktstype
Totalentreprise m/samspillsfase
Se i kart

Bygging av 150 meter langt hotell på Fosenkaia.

Det 150 meter lange hotellet ligger på Fosenkaia ved Kanalen, i forlengelsen av jernbanestasjonen. Bygget har dels to og dels tre etasjer. Det er kjeller under halve bygget. BRA er 4.950 kvm. Hotellet har 128 dobbeltrom og en konferanseavdeling med fire møterom med en samlet kapasitet på 150 personer. Grunnarbeidene startet i mars 2011. Reell byggetid ble ti måneder og hotellet ble fullført tre uker før innflytting.

Utfordringer

Det ble flyttet signalkabler for NSB, noe som var en kritisk operasjon. De måtte flyttes i løpet av én natt. Det ble også flyttet på et åk som bærer høyspentkablene for togene. Liten riggplass gjorde at vi måtte ha presise leveranser.

Vi har med oss meget nyttige erfaringer i bygging med ytterveggselementer fra dette prosjektet.

Energiklasse A

Hotellet har vannbåren oppvarming med radiatorer, basert på fjernvarme og varmepumpe mot luft. Beregnet energibruk per kvadratmeter per år er 107 kWh. Bygget har balansert ventilasjon med effektiv varmegjenvinning (85 prosent) og sentral driftskontroll. Vinduene har soldempende glass med en virkningsgrad på 75 prosent på solvarme.

Både utbygger og leietaker har vært opptatt av å få et bygg med god energistandard, både på grunn av lønnsomhet og omdømmebygging.

Vil du diskutere et prosjekt?

Torgeir Wiig

Direktør Veidekke Bygg Trøndelag

M: +47 950 20 730

torgeir.wiig@veidekke.no