Nedre Flatåsen Barnehage, Energiklasse A

Tidsrom
Mai 2009 – April 2010
Omfang

Ca. 20,5 mill. kr. ekskl. mva

Adresse
Nedre Flatåsvei 580
Byggherre
Trondheim Kommune
Arkitekt/rådgiver
Kvadrat Arkitektkontor AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

En av Trondheims største barnehager med plass til 110 barn. Prosjektet er det første bygget til Trondheim kommune i energiklasse A.

Bygget er levert komplett med alle tekniske installasjoner, samt et stort utomhusområde med blant annet lekestativ, gapahuk og kunstnerisk utsmykning.

Barnehagen ligger landlig til med en fantastisk utsikt over byen. Innomhus har de eget sanserom med stjernehimmel, vannlek og stort fellesrom med universelt utformet scene. En spennende og innholdsrik tømmerjobb for våre fagarbeidere.

Tetthetsarbeider

Barnehagen hadde et kontraktsfestet tetthetstall på 0,8. Utfordringen var å få bygget tett nok pga ulike sprang i dekket og vanskelige overganger mellom vegg og utkraget stålplatetak. Tømrerne bidro til gode løsninger i samarbeid med leverandør av vindtetting. Utfordringen videre var den enkelte fagarbeiders fokus på tetthet, og bruk av mansjetter på gjennomføringer gjennom yttervegg.  Målt tetthetstall ved overlevering var 0,21!

Beregnet energibruk på 76 kWh/m2/år

Barnehagen var opprinnelig planlagt etter TEK07 og en energibruk på 150 kWh/m2/år. Nå er energibruken beregnet til 76 kWh/m2/år. Varmegjenvinningsgraden på ventilasjonsluften er på 86 prosent, og bygget ble trykkmålt til en tetthet på 0,21. Vinduene har en u-verdi på 0,7 – 0,8. Ytterveggene består av to lag isolasjon, 200mm + 50mm med dampsperren lagt i mellom disse lagene for å hindre perforering fra de tekniske føringene.

Det er kun benyttet tyvec som vindsperre, og ikke gips. Barnehagen er forblendet med pusset Leca, plater, samt panel i 2.etasje.

Vil du diskutere et prosjekt?

Ståle Brovold

Distriktsleder Veidekke Entreprenør, Trøndelag

T: +47 73 82 35 00 M: +47 907 72 819

stale.brovold@veidekke.no