Ålesund Rådhus, fasaderehabilitering

Tidsrom
Oktober 2010 – Juli 2012
Omfang

119 mill. kroner ekskl. mva.

Adresse
Keiser Wilhelms gate 11, 6003 Ålesund
Byggherre
Ålesund kommunes Administrasjonsbygg AS
Arkitekt/rådgiver
HRTB
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart
Ålesund Rådhus

Vi har bygget ny rådhusfasade som gir redusert energibruk og mindre fasadevedlikehold.

Det eksisterende bygget

Eksisterende bygg har betongskader pga. innstøpte klorider som har gitt armeringskorrosjon og utsprenging av betong. Eksisterende bygg har også store kuldebroer og høyt energiforbruk.

Fasadeelementene i betong fjernes og skadet plasstøpt betong utbedres. Utkragede dekkekanter fjernes og kuldebroer reduseres. Deretter bygges en ny fasade bestående av glass/alu. og stein (granitt).

Veidekke og Kristiseter vant anbudskonkurransen på løsning og pris mot to andre tilbydere. Konkurranseformen nyttiggjør seg entreprenørenes kompetanse i en tidlig fase og har gitt byggherren unike prisede konsepter å velge mellom.

Bygget brukes i prosjekttiden

Det er selvsagt utfordringer med å rehabilitere fasadene på et kontorbygg der hele bygget skal være i bruk under bygging. Vi hadde svært god dialog med byggherren og løste disse utfordringene underveis på en god måte.

Utfordrende på sikkerhetssiden

Bygget er 40 meter høyt og har bydd på utfordringer med de værforholdene som er i Ålesund. Vind gjør at demontering og montering av fasade er krevende. Helse, miljø og sikkerhet har høy prioritet og vurderes dag for dag. Tilstøtende gater og områder ble stengt av når dette var nødvendig av sikkerhetsmessige årsaker.

Vil du diskutere et prosjekt?

Stig Mork

Distriktsleder Veidekke Bygg Møre og Romsdal

T: +47 70 15 27 00 M: +47 905 42 626

stig.mork@veidekke.no