Hunderfossen - Eventyrslottet

Tidsrom
- 1999
Omfang

Adresse
Hunderfossen, 2643 Fåberg
Byggherre
Hunderfossen Familiepark
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Eventyrslottet med de forgylte takene og kuplene er blitt et landemerke som synes helt fra E6.

Soria Moria i Hunderfossen Familiepark et av de mest spesielle og utfordrende byggeoppdragene Veidekke har fått noen gang.

Et eventyrlig bygg

Slottet er 35 meter høyt og har en grunnflate på 1 200 m2, utvendige detaljer som tårn, karnapper, svalganger og spir og 1 400 m2 " gullbelagt" tak. Det er blant annet 110 vinduer og 468 roseornamenter på 176 søyler.

Det er ingen rom bak vinduene i slottet, men i kjelleren er det et opplevelsessenter med tablåer av norske folkeeventyr - designet av Ivo Caprino.

Tømrerarbeid de lux

I dette prosjektet fikk tømrere og andre fagfolk virkelig prøvd seg. Både omfanget og vanskelighetsgraden var spesiell. Her fikk man brukt alle elementene i tømrerfaget – og en masse kreativitet. Mange av detaljene ble fastlagt på plassen i samarbeid med Ivo Caprino, som har laget idéskissene til slottet.

Spesielle tekniske løsninger

Konstruksjonen er utført i limtre og kryssfiner med en kloss i midten som danner bæringen. Alle andre detaljer, som tårn, karnapper osv. er bygd ut fra dette omtrent som pynten på en kake. En detalj: ”Gulltaket” er laget av kryssfiner-shingel påført takpapp, gullstrø og forsegling!

Det er brukt 42 000 løpemeter rupanel som undertak, 750 m2 villmarkspanel i fasadene, 24 000 løpemeter 48 x 148 mm reisverk og taksperrer.

Vil du diskutere et prosjekt?

Geirmund Østvold

Distriktsleder Veidekke Entreprenør, Indre Østland

T: +47 62 33 17 00

geirmund.ostvold@veidekke.no