Marienfryd på Ensjø i Oslo

Tidsrom
Februar 2010 - våren 2015
Omfang

6 byggetrinn, 400 boliger

Adresse
Bertrand Narvesens vei 2, 0661 Oslo
Byggherre
Veidekke Eiendom AS
Arkitekt/rådgiver
LPO Arkitekter AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke har utviklet byen på Ensjø. Totalt seks byggetrinn, hvor det første var en transformasjon av den gamle Narvesen-høyblokka, mens de resterede fem byggetrinnene er nye boligblokker i tilknytning til Tiedemannsparken. Totalt omfatter dette ca 400 boliger, parkering for 285 biler i garasje, samt en barnehage.

Narvesen-bygget

I det tidligere Narvesenbygget har Veidekke bygget 81 nye selveierleiligheter midt i Tiedemannsparken. Bygningen har gjennomgått en ekstrem forvandling. Fasaden er omskapt fra streng og kjedelig til innbydende og uformell. Alt innvendig er fjernet, bare bæresystemet og dekkene i betong står igjen.

Høyhuset strekker seg 14. etasjer opp fra den nye byparken. De nederste leilighetene får utsyn til parken, mens de øverste skuer utover Oslos tak. Alle leilighetene har tilgang til felles takterrasse med eget kjøkken og toalett.  Utvendig har Høyhuset fått et helt nytt uttrykk. De åpne, sammenhengende balkongene i massivt tre setter sitt helt spesielle særpreg på fasaden. De skaper himlinger, og dessuten har fasaden flere felter med tre som myker opp resten.

  • BRA 6 588 m2
  • BTA 10 158 m2

Boligblokkene i trinn 2-6

Trinn 2
2 boligblokker, hus B og C med til sammen 80 leiligheter i Bertrand Narvesensvei 2. Samlet salgsverdi på 130 MNOK inkl. mva.

I blokk B1 er det fem etasjer over tunet og garasje under. Blokk C1 ligger delvis foran garasjen, den har fem etasjer mot gårdsrommet pluss en underetasje mot parken som ligger ca. 1,5 meter høyere enn garasjen bak.

De to husene B og C er bygget i et atrium med et stort felles gårdsrom på hele tre mål.

Vi har gjenskapt noe av den hyggelige stemningen i gårdsparken på Marienfryd som mange av Oslos bygårder hadde tidligere, med felles oppholdsrom og møteplass for beboerne.

Trinn 3 og 4
105 nye leiligheter (60 i trinn 1, 45 i trinn 2) og 103 parkeringsplasser med en samlet salgsverdi på 362 MNOK inkl. mva.

Leilighetene er fra 42 m2 til i overkant av 100 m2 i store familie­vennlige tun, og ligger inntil den nye Tiedemannsparken.

Trinn 5 og 6

De to siste byggetrinnene på Marienfryd er 133 leiligheter med en estimert samlet salgsverdi på 450 MNOK inkl. mva. De består av tre boligblokker og parkering i underetasjen. Trinn fem er 50 tre- og fireromsleiligheter, mens trinn seks har 83 to-, tre- og fireroms leiligheter.

Veidekke samarbeider med Astma- og Allergiforbundet om å bygge boliger med særdeles godt og helsevennlig inneklima. Ved bevisste valg og gjennomtenkte løsninger og materialer tilrettelegger Veidekke for helsetrygge boliger.

Vil du diskutere et prosjekt?

Anders W. Haugen

Direktør Veidekke Bygg Oslo

T: +47 21 05 50 00

byggoslo@veidekke.no