Aktivitetsbygg - Høgskolen i Vestfold

Tidsrom
November 2009 - September 2010
Omfang

Idrettsbygg og kontorer.

45 MNOK ekskl. mva.

Adresse
Raveien 197, 3184 Borre
Byggherre
Horten Industripark AS
Arkitekt/rådgiver
KEO Arkitekter
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Vi har bygget aktivitetsbygg og administrasjon for Studensamskipnaden

I forbindelse med Høgskolen i Vestfold har vi bygget idrettsbygg og kontor. Idrettsfløy på ca 3 000 m2 og kontorfløy for studentsamskipnaden på ca 1 100 m2.

Hovedsete for studentsamskipnaden i Vestfold, samtidig som det er treningsarena for lærerhøgskolen som har flyttet fra Eik til Bakkenteigen. Håndball, dans og styrke.

Arena for undervisning av elever ved lærerhøgskolen som igjen er en del av høgskolen i Vestfold. Studensamskipnaden har flyttet fra Kirkebakken og hit til nye moderne lokaler.

Et høyteknologisk miljø

Aktivitetsbygget er en del av et miljø for nanoteknologi, og et høyteknologisk miljø som fungerer ved Høgskolen i Vestfold.

Beliggenhet til sjøen og nærområde både til Tønsberg og Horten. Havarivernskolen er også flyttet inn i samme område.

Bygget er delvis fundamentert på betongpeler til fjell. Hovedbæring i en god kombinasjon av stål og betong, gulv på grunn og dekker av hulldekker. Vi har også benyttet hulldekker som underlag for taktekking da det er et teknisk rom på taket samtidig som det er høydeforskjeller på hall og tak overkontor. Dette skaper store snølommer som krever sitt.

Laminerte dragere som bærende i takkonstruksjonen og zink-kledning utvendig i kombinasjon med tegl. Vi benyttet trevidnduer med alubekledning i stor grad, også der arkitekten i utgangspunktet tenkte aluvinduer.

Vil du diskutere et prosjekt?

Lars N. Hjertås

Distriktsleder Veidekke Bygg Vestfold og Telemark

T: +47 922 97 192

lars.hjertas@veidekke.no