Hotell Bergen Lufthavn, Flesland

Tidsrom
Desember 2005 - Mars 2007
Omfang

4 stjernes flyplasshotell

156 MNOK ekskl. mva.

10 800 m2

Adresse
Bergen Lufthavn, Flesland
Byggherre
Flesland Eiendom AS (Avinor)
Arkitekt/rådgiver
Niels Torp Arkitekter AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Clarion Hotell Bergen Airport, Bergens største konferansehotell på Flesland.

Bergen Airport er Norges andre flyplasshotell og konferansesenter. Hotellet leies ut til Choice-kjeden. I tillegg er det utvidet med parkeringshus, markparkering og ny kontoretasje på terminalens nordfløy. Hotellet med sine 200 rom, var når det ble bygget, Bergens største konferansehotell. Med full utnyttelse av tilgjengelig parkeringsareal, 1 200 nye parkeringsplasser på Flesland.

Hotellet fremstår som et førsteklasses og internasjonalt 4-stjerners flyplasshotell. Hotellbygget utgjør ca BTA 10 800 m2.

Hotellet har i alt 200 gjesterom fordelt med 1 suite over 2 etasjer (75 m2), 2 suiter med eget soverom (49 m2), 12 større rom (ca 35 m2), 49 rom med akse 3,2 m (21 m2) samt 136 dobbeltrom akse 3,6 m (24 m2). Videre konferanse-, restaurant, vrimle- og økonomifunksjoner.

Vingeformet bygningskropp

Hovedfløyen er en egen vingeformet bygningskropp som har fått et lett uttrykk som gir assosiasjoner til fly og flygning, også sett fra luften. Fasadene har fått et lett uttrykk basert på fasademateriale i glass. Vingeformete utstikkende dekkeforkanter i stål eller aluminium deler fasaden i horisontale i lange løpende linjer som gir bygningen en uvanlig karakter som gjør det lett å kjenne igjen.

Konferanseavdelingen ligger som en egen bygning, som en fri og organisk form. Vestibyle, vrimleareal og de store salene har fått overlys i tillegg til glassfasade.

SPA-avdlingen

På taket av hotellfløyen er SPA-avdelingen plassert. Taket over denne er også formet som vinge.

Hovedadkomsten til hotellet er direkte fra veien og opp over parkeringsarealene. Fra hovedinngangen er resepsjonen og videre rett inn til bar- og restaurantområdet.

Det er lagt vekt på en enkel adkomst fra hotellets hovedinngang til termianlbygget på flyplassen. I underetasjen er det garderober og toaletter for konferansegjester, samt diverse tekniske rom og økonomifunksjoner for hotellets drift. Hotellfløyens modulsystem er basert på gjesterom plassert på hver side av en enkeltkorridor.

Hovedadkomst er sentralt plassert med heiser og trapp, og hver etasje har en lobby med utsikt til flyplassen og omkringliggende landskap. Rømningstrapper er plassert åpent utenfor begge gavler og knytter seg til lave, lange og smale tekniske rom på tak.

Vil du diskutere et prosjekt?

Erlend Bygnes

Distriktsleder Veidekke Bygg Bergen

M: +47 970 95 333

erlend.bygnes@veidekke.no