Årvollbrinken, Oslo

Tidsrom
September 2009 - Januar 2011
Omfang

17 rekkehus og 28 leiligheter

65 MNOK ekskl. mva.

Adresse
Årvollveien 70, Oslo
Byggherre
Veidekke Eiendom AS
Arkitekt/rådgiver
Dyrø & Moen AS
Kontraktstype
Egenregi
Se i kart

Årvollbrinken ligger bokstavelig talt ved Lillomarkas inngangsport

Prosjektet innbar bygging av 17 rekkehus i treverk og 28 leiligheter over to plan i 4 etasjes plasstøpt boligblokk.

Byggene danner en tun-formasjon med et hyggelig felleareal som senter.

Alle boligene har utgang til romslig terrasse, rekkehusene har i tillegg en hageparsell. Alle boligene har parkering i underjordisk garasjeanlegg, noe som gir et bilfritt område.

Boligblokken

I bakkant av prosjektet har vi bygget en 4 etasjer høy boligblokk som inneholder 28 leiligheter over to plan. Blokken er konstruert i betong og plassert på et underjordisk garasjeanlegg. Det er heis opp til inngangsetasjene.

Disse leilighetene har de fleste av rekkehusets egenskaper. Den romslige gangen har gode garderobemuligheter. Her finnes også et kompakt, praktisk dusjbad. Resten av 1. etasje er en åpen kjøkken-/stueløsning.

Kjøkkeninnredningen har U-form med en “barplate” på konsoller over benkeskapet som vender mot stuen. Perfekt for en rask morgenkaffe! Fra stuen er det utgang til terrasse på 14 m2 med tredekke.

Rommet særpreges av en flott trapp i metallkonstruksjon med trinn i eik og rekkverk av herdet glass opp til 2. etasje. Andre etasje inneholder 3 soverom, bad med vaskeromsfunksjon og bod. Det minste soverommet kan gjøres om til et romslig allrom om man ønsker det.

Rekkehusene

Rekkehusene er innholdsrike med 105 effektive kvadrat fordelt over 2 etasjer. I forbindelse med inngangspartiet er det bygget en romslig sportsbod på nær 8 m2. Mellom huset og boden leveres det tredekke og et pergola-“tak”. I gangen er det et praktisk dusjbad med vaskeromsfunksjon. Den åpne kjøkken-/stueløsningen gir et flott gjennomlyst rom med fleksible innredningsmuligheter.

Godt inneklima

Veidekke og NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund) skal samarbeide om å bygge boliger med godt inneklima. Med ekstra fokus på helse og inneklima får vi et langt bedre tilbud til sluttbrukeren. Dette er det første samarbeidsprosjektet og viser at visjonen er håndfast og konkret. - I prosjektet har vi allerede tatt enkelte grep utover det som påkreves av myndighetene. Til kundens beste setter vi enda høyere standarder til inneklima.

 

Vil du diskutere et prosjekt?

Anders W. Haugen

Direktør Veidekke Bygg Oslo

T: +47 21 05 50 00

byggoslo@veidekke.no