Frysjaparken, Oslo

Tidsrom
Februar 2018 - 2022
Omfang

Boliger

948 MNOK ekskl. mva.

Adresse
Frysjaveien 40, 0884 Oslo
Byggherre
Frysjaparken Utvikling AS (Stor-Oslo Eiendom / OBOS Nye Hjem)
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Frysjaparken er et kvalitetsprosjekt i flott beliggenhet mot Nordmarka. Gammel industri og næring transformeres til et nytt og moderne boområde.

Om prosjektet

Det vil bli boliger, butikker, skoler, barnehage, ny infrastruktur og parkområder. Ferdig utbygget vil området romme 1500-2 000 boliger og huse 4 000 mennesker.

Byggetrinn 1 Felt D 154 leiligheter fordelt på 3 hus. Kontraktsverdi 413 MNOK eks mva.

Byggetrinn 2 Felt C 227 leiligheter fordelt på 3 hus. Kontraktsverdi 535 MNOK eks mva.

Kontrakten inneholder i tillegg en intensjonsavtale om utvikling av tredje byggetrinn.

Felt D er ferdigstilt (foto Bygg.no)

Felt C har planlagt innflytting i andre halvår 2021.

Løsninger vi vil fremheve

Egenutviklet overvåkningssystem for avfallskontainere har vært kjørt som et pilotprosjekt på trinn 1 og skal videreføres på neste trinn på felt C. – Systemet en del av en ny smartteknologi vi har kalt Smarte byggeplasser og som vi har utviklet spesielt i dette prosjektet. Kameraene greier å identifisere når kontainerne er i ferd med å bli fulle og bestiller tømming automatisk uten at det trenger å følges opp. Dette bidrar til bedre ryddighet på byggeplassen og bedre sorteringsgrad, sier avdelingsleder Morten Barreth i Veidekke – som har vært initiativtager og prosjektleder for avfallsprosjektet.

Prosess og samarbeid

Prosjektet er stort og ligger godt til rette for å bygge både effektivt og å kunne ta ut læringseffekter. Teamet til Veidekke er en videreføring av det teamet som har bygd Hagebyen og Portalen. Disse prosjektene har lyktes med innovative arbeidsprosesser og ny teknologi for å bygge raskere og billigere, og på Frysja skal vi bygge videre på denne arven. Vi skal på Frysja ta i bruk IOT-teknologi, augmented reality og robotisert prosessautomasjon for å bygge raskere, billigere og mer effektivt. Alt ligger til rette for å nå nye milepæler, sier Morten Barreth, prosjektleder i Veidekke.

Vil du diskutere et prosjekt?

Anders W. Haugen

Direktør Veidekke Bygg Oslo

T: +47 21 05 50 00

byggoslo@veidekke.no