Q-Meieriene - Jæren

Tidsrom
August 2019 - 2021
Omfang

Produksjonslokaler og kontorer

210 MNOK ekskl. mva.

8.400 m2

Adresse
Bedriftsvegen 21, 4353 Klepp stasjon
Byggherre
Q-Meieriene AS
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke utvider og bygger nye produksjons-og kontorlokaler for Q-Meieriene på Klepp stasjon.

Om prosjektet

Dagens anlegg på Jæren er på 3.500 m2 og skal utvides med 8.400 m2. Nybygget skal romme kontorer, produksjonslokaler og kjølelager og får en grunnflate på 5.800 m2 og 850 m2 i øverste etasje. Bygget blir et betongelementbygg med slipte hvite fasader produsert og levert av Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg på Klepp.

Veidekke skal som totalentreprenør stå for alle fag fra grunnarbeid til ferdig bygg. I tillegg er det planlagt en stor leveranse av prosessanlegg og utstyr som skal integreres i bygget av annen leverandør. Veidekke vil starte byggingen til sommeren, og prosjektet ferdigstilles i 2021.

"Det blir flott å samarbeide med Veidekke om å bygge ut Q Meieriet på Jæren, sier adm.dir. i Q-Meieriene Bent Myrdahl. - Vi har som plan å bygge ut for å styrke vår rolle i meierimarkedet som utfordrer og innovatør, sier Myrdahl. - I tillegg vil vi samhandle med Veidekke om å bygge et estetisk flott og miljøsmart bygg som fremmer både god byggeskikk og matvarebransjen på Jæren, sier Q-sjefen som gleder seg til åpningen."

Løsninger vi vil fremheve

Betongarbeider som er utført på prosjektet er blant annet støpning av bunnplaten og kjellervegger. Bunnplaten er på ca. 900 m2 og er 80 cm tykk. Den ble støpt i en lang etappe på ca. 12 timer. Kjellerveggene er utført med vanntett støp og er 40 cm tykke.

Grunnarbeidet ble utført som underentrepriser av Bjelland AS og Hallingdal bergboring AS. Det ble gjort en del tiltak på plassen med tanke på grunnvann og det ble gravd ned pumper for å holde byggegropen fri for vann. Det ble også montert rørspunt mot eksisterende bygninger for å sikre mot setninger. Det har også vært godt og tett samarbeid med kunden og dens sideentreprenører for å planlegge og koordinere installeringen av utstyr som blir gjennomført under byggeprosessen.

Vil du diskutere et prosjekt?

Frode Friestad

Distriktsleder Veidekke Bygg Stavanger

T: + 47 452 02 693

frode.friestad@veidekke.no