Tindesenteret i Åndalsnes

Tidsrom
2015 – april 2016
Omfang

Kulturbygg

43 mill. NOK ekskl. mva

Adresse
Havnegata 2, 6300 Åndalsnes
Byggherre
Norsk Tindesenter Eiendom
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke har bygget et signalbygg sentralt i Åndalsnes. Bygget er ett opplevelsessenter med hovedfokus på norsk tindehistorie og bratt friluftsliv.

Bygget består av et opplevelsessenter med utstillinger og aktiviteter, kafeteria/restaurant med lokale for utleie til møter, auditorie, kontorer til byggherrens eget bruk og utleie til beslektede aktiviteter samt rom for Norges høyeste klatrevegg.

Løsninger vi vil fremheve

Bygget er bygget på friksjonspæler av betong «Tårndelen» som inneholder klatrevegg har svært bratte takflater. Bæresystemet er her stålkonstruksjon der vi bygde elementer som passet inn i de ulike åpningene. Elementene ble produsert stående på byggeplassen og heist på plass. Arbeidet på det bratte taket ble utført ved hjelp av tilkomstteknikk, der fagarbeiderne hang i seler for å utføre alt utv arbeid.

Prosess og samarbeid

Prosjektet startet ambisiøst der byggherren gjennomførte en arkitektkonkurranse. Tilbudsprisen viste seg å være en god del ut over byggherrens økonomiske rammer. Etter gjennomført anbudskonkurranse var vi aktivt med i en samhandlingsprosess med mål om å redusere kostnader og omfang slik at prosjektet kunne gjennomføres innenfor byggherrens oppgitte rammer.

I gjennomføringsprosessen har det naturligvis vært utfordringer med en del materialvalg og løsninger på et signalbygg med økonomiske begrensinger. Tett samarbeid med arkitekt har vært nødvendig for å finne løsninger som gir det ønskede uttrykk. Driftere av kafe/restaurant kom seint inn i prosessen, noe som krevde en god del tekniske tilpasninger i forbindelse med kjøkken.

Vil du diskutere et prosjekt?

Stig Mork

Distriktsleder Veidekke Bygg Møre og Romsdal

T: +47 70 15 27 00 M: +47 905 42 626

stig.mork@veidekke.no

Ta gjerne kontakt med kontoret vårt

Veidekke Bygg Møre og Romsdal

Øran Vest, 6300 Åndalsnes

T: +47 70 15 27 00

distriktmr@veidekke.no