Finansparken, Massivtre | BREEAM-NOR

Tidsrom
September 2016 - november 2019
Omfang

Kontor- og forretningsbygg

400 MNOK ekskl. mva.

45 500 m2

Adresse
Christen Tranes gate 35, 4007 Stavanger
Byggherre
Finansparken Bjergsted AS
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Finansparken er det nye hovedkontoret til SpareBank 1 SR-Bank. Med et totalareal på 22.600 kvm blir dette Norges største næringsbygg basert på tre som bærende konstruksjoner.

Byggestart var november 2016 og ferdigstilles i 2019. Bygget føres opp i Bjergsted og blir nabo med Stavanger konserthus og kuppelhallen. Bygget skal miljøsertifiseres i BREEAM–NOR klassifiseringsnivå Excellent. Tomten hvor bygget skal plasseres er som en pilspiss som peker nordover. Byggets fasade følger tomten i nord, øst og vest. I sør blir bygget avgrenset av et inntrukket atrium, hvor det etableres en utvendig park. Fasader blir i glass. Bygget skal bestå av parkering i 3 underetasjer. I tillegg til parkering i underetasjene vil det også bli tekniske rom over 2 et., auditorium med sitteplass til 250 personer, arkiver og lager. Underetasjene bygges i betong, for det meste prefabrikkert men også plass-støpt. Fra 1. til 7. et., vil det bli bygget med trematerialer som bæresystem i søyler, bjelker og dekker.

Løsninger vi vil fremheve

Trebæresystemet blir avstivet av 4 sjakter i betong som går fra U3 – til 7. etasje. I sjaktene blir det rømningstrapper, heiser og tekniske føringer, disse blir stedstøpte med bordforskaling. Det skal lages stor innendørs sykkelparkering med eget sykkelverksted, trimrom for ansatte, garderober, flere store møterom og foaje i 1. etasje. Hovedinngangen er i sørfasaden. Det blir et inntrukket integrert busskur i fasaden mot øst. Prosjektet har bærekonstruksjon og etasjeskillere i massivtre som bevisst vises i interiøret. I tillegg vil det bli brukt tre som bæreprofiler i glassfasadene. Det er gjort banebrytende arbeid for å redegjøre og dokumentere brann- og lydmessige forutsetninger for prosjektering av bygninger i massivtre.

Nøkkeldata

  • 7 etg. over bakken: bærekonstruksjoner i limtre og massivtre, trappekjerner i betong. 13 400 m²
  • 3 et. under bakken: bærekonstruksjoner i prefab betong og plasstøpt. 9 200 m²
  • 3500 dybler av bøk
  • Ca. 6 200 m³ i betong: veier 15 000 t og lagrer 600 t CO2. 700 t armeringsstål.
  • Industriell prosjektgjennomføring med 40-50% prefabrikert materiale som monteres på plassen
  • 650 arbeidsplasser når det er ferdig
  • 85 % av arbeidskraft og samarbeidspartnere er lokale

Vil du diskutere et prosjekt?

Frode Friestad

Distriktsleder Veidekke Bygg Rogaland

T: + 47 452 02 693

frode.friestad@veidekke.no