Ruseløkka Skole, Oslo

Tidsrom
September 2018 - februar 2021
Omfang

Skole, 960 elever.

300 MNOK ekskl. mva.

10 000 m2

Adresse
Ruseløkkveien, Oslo
Byggherre
Undervisningsbygg Oslo KF
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke og Undervisningsbygg har inngått kontrakt om bygging av nye Ruseløkka skole i Oslo.

Den nye skolen blir på 10.300 kvadratmeter fordelt på syv etasjer for 690 elever fra 1.-10. trinn. På grunn av tomtens størrelse må det bygges høyt for å beholde mest mulig av skolegården. Det vil også bli et grønt og spennende uteareal for elevene på taket.

Løsninger vi vil fremheve

Ruseløkka skal ha en landsomfattende danse- og ballettlinje i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Dessuten skal det legges til rette for sambruk med nærmiljøet etter skoletid, forteller prosjektleder Øyvind Halvorsen i Undervisningsbygg.

Det er lagt opp til høye miljøambisjoner med et nesten nullenergibygg. Det skal bli solceller på deler av taket og i fasadene, i tillegg til utslippsfri byggeplass. For å få til dette er ett av tiltakene bruk av fjernvarme for å varme opp byggeplassen og til byggtørk, men også tilstrebe utslippsfrie og elektriske løsninger ellers på byggeplassen.

Prosess og samarbeid

Vi ser fram til å ta fatt på nok et spennende skoleprosjekt for Undervisningsbygg, som blir godt synlig i bybildet. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier avdelingsleder for offentlige byggeprosjekter Erik Økland i Veidekke

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Nøkkeldata

  • 10 000 kvadratmeter
  • 960 elever fra 1.-10. trinn

Vil du diskutere et prosjekt?

Anders W. Haugen

Direktør Veidekke Bygg Oslo

T: +47 21 05 50 00

byggoslo@veidekke.no