Jendem Skole, Fræna - Massivtre

Tidsrom
Oktober 2018 - November 2019
Omfang

Skole

49,8 mill. NOK ekskl. mva

Adresse
Åndalsbakken 23, 6409 Molde
Byggherre
Fræna Kommune
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Aureosen skole og Jendem skole blir slått sammen til en skole på Jendem hvor et nytt påbygg på 1970m2 og 1500 m2 i eksisterende bygg for Jendem skole hvor ca. 300 m2 skal rehabiliteres og bygges om vil dette dekke det nye behovet.

Påbygget oppføres i massivtre over 3 etasjer med tekniskrom og lyssjakter på tak. Store glass- og vindusfasader hvor resterende av bygningskropp klees med tre- og platekledning. Innvendig vil det bli majoritet av synlige massivtreoverflater sammen med parkett, belegg og teppeflis på gulv og systemhimlinger. Ett stort åpent amfi med bibliotek binder nytt og gammelt skolebygg sammen.

Løsninger vi vil fremheve

Massivtreløsninger for offentlige bygg er veldig inn i markedet for tiden og dette blir Frænas første massivtrebygg. Massivtre halverer CO2 utslippet fra materialbruk sammenlignet med bæresystemer i stål og betong. Det er dermed en av de beste og raskeste måtene vi kan redusere et byggs klimagassutslipp.

Prosess og samarbeid

En krevende prosjektering for alle da dette var det første massivtre-prosjektet til mange og mye som måtte på plass tidlig i prosjekteringsfasen. Trang byggeplass med eksisterende lekeområdet avsperret og ikke tilgjengelig for rigging midt på byggeplass.Krevende byggeperiode med vinterdrift ved montering av massivtre til tett bygg.

Godt samarbeid mellom alle fag i utførelsesfasen. Positivt for støv, støy- og arbeidsmiljø på byggeplassen ved bruk av massivtre. Veldig lite støy og støv i fht tradisjonelle bygg. Byggherre og brukere veldig fornøyde med resultatet av massivtre bruken i prosjektet med lyse og fine overflater og ett godt innemiljø.

Nøkkeldata

  • Frænas første massivtrebygg

  • 1970 m2 fordelt over 3 etasje

  • Ca. 300 m2 av eksisterende bygg bygges om

  • Oppstart oktober-18

  • Overlevering november-19

Vil du diskutere et prosjekt?

Stig Mork

Distriktsleder Veidekke Bygg Møre og Romsdal

T: +47 70 15 27 00 M: +47 905 42 626

stig.mork@veidekke.no

Ta gjerne kontakt med kontoret vårt

Veidekke Bygg Møre og Romsdal

Øran Vest, 6300 Åndalsnes

T: +47 70 15 27 00

distriktmr@veidekke.no