Horten Vgs, plusshus og BREEAM-NOR Outstanding

Tidsrom
Oktober 2016-juli 2019
Omfang

Skole i fire etasjer

450 MNOK ekskl. mva.

18 000 m²

Adresse
Lystlunden, 3183 Horten
Byggherre
Vestfold fylkeskommune
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Veidekke bygger Horten videregående skole, på 18 000 m² i fire etasjer, for Vestfold fylkeskommune. Skolen skal oppnå BREEAM-NOR Outstanding, og blir plusshus med en klimagassreduksjon på 40 % sammenlignet med et referansebygg.

Om prosjektet

Prosjektet har allerede mottatt sertifikatet som bekrefter at det har oppnådd BREEAM-NOR Outstanding for design- og prosjekteringsfasen, og befester nye Horten videregående skole som Norges grønneste videregående skole. Skolen er det første utdanningsbygget i Norge med denne klassifiseringen. Prosjektet er resultat av en dialogbasert anskaffelse, etter en design- og pris-konkurranse. Totalentreprise med kontraktsverdi 450 MNOK ekskl. mva.

Løsninger vi vil fremheve

Skolen skal bygges som en plusshus-skole etter kriteriene i Futurebuilt og vil ha et solcelleanlegg på ca. 3 500 m². Varmeløsningen er med geobrønner, vannbåren varme og kjøling. Skolen vil bli bygget med stort innslag av treverk og vil ha en kjeller med lavkarbonbetong, bæresystem i stål med høy resirkuleringsgrad og massivtredekker. Overlyset i atriet vil bli utført med et tak fra Vector Foiltec og vil gi et flott lys i sentralrommet i skolen. Sentralt i skolens atrium, vil det bli oppført en massiv spiraltrapp i eik med en diameter på 6,5 m.

Prosess og samarbeid

Prosjektet er resultat av en dialogbasert anskaffelse, etter en design- og pris-konkurranse, hvor kunden har vist høy grad av profesjonalitet i anskaffelsesprosessen. Det har vært dialogmøter med involvering av hele prosjektgruppen og skolens brukerorganisasjon.

Nøkkeldata

  • 18 000 m²
  • 1200 elever
  • 200 ansatte
  • Breeam-NOR Outstanding
  • Plusshus
  • 40 % klimagassreduksjon

Vil du diskutere et prosjekt?

Lars N. Hjertås

Distriktsleder Veidekke Bygg Vestfold og Telemark

T: +47 922 97 192

lars.hjertas@veidekke.no