P-hus Torvet, Kristiansand

Tidsrom
Desember 2015–juni 2017
Omfang

Parkeringshus

Ca. 245 MNOK ekskl. mva.

450 parkeringsplasser

Adresse
Rådhusgaten, Torv, Kristiansand
Byggherre
Torvparkering AS
Arkitekt/rådgiver
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Vi bygger et maksimalt brukervennlig p-hus både med hensyn til fysisk utforming og drift for Torvparkering AS.

Om prosjektet

Yttervegger består av stål spunt AZ 18 som er presset ned i sand for å hindre støy og rystelser på omkringliggende verneverdige bygninger. Etter stålspunt er satt, støpes dragere og dekke som en spennarmert konstruksjon. Parkeringshuset har fire oppganger der tre går inn i eksisterende bebyggelse. Parkeringsanlegget er søylefritt med bredde på parkeringsplasser satt til 2,6 meter. Frihøyde er 2,5 meter. Parkeringshuset bygges først og fremst for handlende og andre som bruker forretnings-, restaurant- og tjenestetilbudene i Kvadraturen. Det skal tas hensyn til lang levetid, høy slitasje og vedlikehold.

Løsninger vi vil fremheve

Stålspunt er presset ned i sand. Dette er en skånsom byggemetode mot verneverdige bygninger. Opp–ned konstruksjonen medfører at torvet raskt kan tas i bruk ved at arbeider pågår under dekket.

Prosess og samarbeid

Prosjektet er et tett samarbeid med byggherre, Statens vegvesen, Kristiansand kommune og Kristiansand parkeringsselskap. Ny teknisk plan og utomhusplan mot Kristiansand kommune er utarbeidet.

Nøkkeldata

  • 10.000 m2 med møbleringsplan og nytt torv.
  • 5.000 m2 med hulldekker
  • 6.000 m2 med bunnplate av betong.
  • 7.000 m2 med stålspunt

Last ned som pdf

Vil du diskutere et prosjekt?

Helge Opedal

Distriktsleder Veidekke Entreprenør, Agder

M: +47 918 33 366

helge.opedal@veidekke.no