Hotell og konserthus Fosnavåg

Tidsrom
Januar 2013 – September 2014
Omfang

Hotell og konserthus

255 mill. kroner ekskl. mva.

10 000 m² BTA

Adresse
Gerhard Voldnes veg, 6090 Fosnavåg
Byggherre
Fosnavåg Vekst AS
Arkitekt/rådgiver
SE Arkitektur
Kontraktstype
Samspills- og totalentreprise
Se i kart

Veidekke Entreprenør, distrikt Sogn og Fjordane, avd. Volda har bygget hotell, konserthus, kino, skipssimulator, kai og omfattende utomhusarbeider.

Det ferdigstilte prosjektet er på ca 10000 m2 BTA, består av hotell med 115 hotellrom, lobbybar, restaurant, konferanse, fellesarealer, konserthus med 450 faste sitteplassar og hev/senk scene, kino med 90 faste sitteplasser, skipssimulator for offshorerederiene/næringen, 140 meter kai og omfattande utomhusarbeid med lekeområde for barn.

Samspill og totalentreprise

Byggherrens prosjektleder Olav Arntsen sier at både han selv, styret i Fosnavåg Vekst og folk i byen er svært så begeistret for det nye hotellet.

– Jeg går bare og fryder meg, sier han til Byggeindustrien.

Samarbeidet med totalentreprenør Veidekke er Arntsen også svært så fornøyd med.

– Det har vært et kreativt og positivt samarbeid, og prosjektet er også levert på datoen, dvs på klokkeslettet, som avtalt.

Adskilte bygningskropper

Selv om prosjektet fremstår som ett bygg, består det egentlig av adskilte bygningskropper, med en fugeløsning mellom, for å hindre lydgjennomslag mellom konsertsal, kino og hotell.

Vi hadde svært trangt riggområde og tomt for prosjektet på sjøsiden av Gerhard Voldnes veg. Gode logistikkløsninger var derfor helt essensielt for å kunne levere bygget med avtalt kvalitet til avtalt tid.

Prosjektomtale bygg.no

Prosjektleder Olav Arntsen i Fosnavåg Vekst:
Det har vært et kreativt og positivt samarbeid, og prosjektet er også levert på datoen, dvs på klokkeslettet, som avtalt.
Fosnavåg hotell- og konserthus
Fosnavåg hotell- og konserthus

Vil du diskutere et prosjekt?

Rune Karlsen

Distriktsleder Veidekke Bygg Sogn og Fjordane

T: +47 979 11 000

rune.karlsen@veidekke.no