Diagonale A9, Bjørvika - BREEAM-NOR

Tidsrom
November 2015 - Sommer 2018
Omfang

Studenboliger, kontor og forretning

800 MNOK ekskl. mva.

Adresse
Kirsten Flagstads Plass 1, Oslo
Byggherre
A9 Palekaia AS (50 % Thongård AS og 50 % HAV Eiendom AS)
Arkitekt/rådgiver
Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Vi har fått i oppdrag å bygge hele storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum.

Nytt stort oppdrag i Bjørvika

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med A9 Palekaia AS (50 % Thongård AS og 50 % HAV Eiendom AS) om å bygge hele storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum der TV2 blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise verdt 800 millioner kroner ekskl. mva

Veidekke fikk i høst i oppdrag å bygge kjelleren på prosjektet, en avtale verdt 150 millioner kroner. Den nye kontrakten inkluderer kjellerprosjektet, og øker dermed Veidekke Entreprenørs ordrereserve med 650 millioner kroner ekskl. mva. i første kvartal.

Kontorarealene i kontorbygget vil få BREEAM-NOR klassifisering Very Good.

Prosjektet Diagonale blir liggende mellom Dronning Eufemias gate og Operagata. Hele prosjektet vil inneholde rundt 400 studentboliger, 14.000 m2 kontorer og 4.000 m2 forretninger/ serveringslokaler på gateplan. Det hele blir fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller.

- Nå gleder vi oss til å se bygningene reise seg. Diagonale er et spektakulært prosjekt med en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen av studenthybler, restauranter og kontorer kommer til å tilføre området liv både på dagtid og kveldstid. Med Veidekke på laget har vi en entreprenør som både kjenner Bjørvika godt og som har stor kompetanse og gjennom­føringsevne på denne type prosjekter, sier Øystein Trøseid styrets leder i A9 Palekaia AS.

- Diagonale er et strategisk viktig prosjekt for Veidekke som styrker vår vekst og posisjon i Oslo. Vi takker for tilliten som er vist oss, og ser frem til å ta fatt på resten av byggeoppdraget, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør Oslo.

Arbeidene med kjelleren startet opp i november 2015. Ferdigstillelse for kontorbygget blir januar 2018, studenthyblene juli samme år.

Nøkkeldata:

  • 400 studentboliger
  • 14.000 m2 kontorer
  • 4.000 m2 forretninger/ serveringslokaler
  • Fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller

 

Vil du diskutere et prosjekt?

Anders W. Haugen

Direktør Veidekke Bygg Oslo

T: +47 21 05 50 00

byggoslo@veidekke.no