Søndersrødtunet

Tidsrom
2014 Mars - 2014 November
Omfang

Ny Meny-butikk og næringslokaler

32,9 MNOK ekskl. mva.

3100 m2 nybygg og 3100 ombygging

Adresse
Søndersrødveien 6, 3295 Helgeroa
Byggherre
Slash Eiendom AS
Arkitekt/rådgiver
Raugland/ Sweco
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Vi har bygget om og bygget ut Meny og næringslokalene på Søndersrødtunet i Helgeroa

Vi har bygget om Meny sin butikk  på Søndersrød i Helgeroa. Butikklokalene i eksisterende del har gjennomgått omfattende ombygging fra gulv til tak og blitt dobbelt så stor etter sammenslåing med nytt bygg.

Butikken ble driftet under store deler av byggeperioden. Dette førte til «utfordringer» mtp. kunder, fremdrift og HMS. Alle de involverte bidro sterkt til at byggearbeidene kunne ivareta disse «utfordringene» gjennom planlegging og tilrettelegging. Byggherren var veldig fornøyd med valgt løsning for ombygging av eksisterende butikk da han fikk begrenset stengetid ift. først planlagt.

Suksesskriterier

 • Prosjektet kjørte konsekvent etter Veidekkes IP modell, noe som førte til at fremdriften og økonomien til alle fag var suksessfull, samt at arbeidene ble gjennomført uten skader. Dette gjenspeiler seg i et bygg med meget god kvalitet på utførte arbeider og leverte produkter.
 • I prosjektet var det hele tiden fokus på ekstrem sikkerhetstilstand, som vil si ryddighet og HMS-fokus.  
 • Kildesorteringsgrad var på 75,5 %.

Gode løsninger

 • Det var fokus på å velge gode tekniske løsninger, noe som førte til at bygget kan skilte med lavt energiforbruk (energiklasse B).
 • Det ble valgt å benytte seg av fibergips, i stedet for tradisjonelt finer/ OSB som underlag bak gips for spikerslag. Fibergipsen har også høy styrke mtp. mekanisk belastning, som er en stor fordel i butikk og næringslokaler.
 • Vi hadde utfordringer med fare for setninger på gulv på grunn. Etter vurdering og utregninger ift. økonomi og fremdrift falt valget på å erstatte vekten på gulvet med utgraving av masser og tilbakefylling av EPS. EPS ble bestilt i varierte høyder tilpasset VVS og fundamenter, slik at det ikke var behov for mye slissing i EPS.

Prosessen

 • 2014 - Mars Oppstart grunnarbeider
 • 2014 - Mai Ferdigstilt betongarbeider
 • 2014 - Juli Tett bygg
 • 2014 - Oktober Ombygging i eksisterende butikk (3 uker)
 • 2014 - November Overlevering
Oddbjørn Bakken, Byggherre
Veidekke har hatt full kontroll
Kenneth Johansen, Anleggsleder Veidekke
Det har vært viktig for oss at byggherren skal slippe å tenke på byggeprosessen. Vi har hele tiden hatt sluttkunde i fokus. Det har vært hyggelig å dra i møter med byggherre når alt har gått på skinner.

Vil du diskutere et prosjekt?

Lars N. Hjertås

Distriktsleder Veidekke Bygg Vestfold og Telemark

T: +47 922 97 192

lars.hjertas@veidekke.no