Finansparken er Årets Bygg og Årets trebyggeri 2019

Finansparken er Årets Bygg og Årets trebyggeri 2019

24.06.2020 - 14:58

Finansparken i Stavanger vant både prisen for Årets Bygg 2019 og Årets trebyggeri 2019. Juryen trekker blant annet frem nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg, der alle sammenføyninger er gjort i tre.


Bygget i Stavanger er oppført av Veidekke i totalentreprise for byggherre Finansparken AS. Bygget er tegnet av Helen & Hard og Saaha Arkitekter og er det nye hovedkontoret for SpareBank1 SR-Bank. Kontraktssummen, med justeringer, var på 450 millioner kroner (eks. mva). Bygget har sju etasjer over bakkenivå og tre under. Samlet areal er på 22 800 kvadratmeter. Byggestart var i november 2016 og prosjektet stod ferdig 1. oktober 2019.

Finansparken Bjergsted, årets bygg og årets trebyggeri 2019.

Finansparken Bjergsted, årets bygg og årets trebyggeri 2019.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Stavanger har fått ett av Europas største næringsbygg basert på tre i bærekonstruksjonene. Av fagfolk bli prosjektet regnet for å være nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg. Alle sammenføyninger er gjort i tre, blant annet trenagler og spesielt utviklede detaljer. Bruk av bøk LVL i sterkt påkjente konstruksjoner. Utradisjonelle løsninger på fordeling og styring av luft og varme. Sertifisert til BREEAM Excellent. Et unikt prosjekt, god prosess og prosjektgjennomføring, godt samarbeid mellom alle parter. En arkitektonisk «wow» effekt. Brukerne er meget godt fornøyd.»

Et av Europas største næringsbygg basert på tre

Finansparken - Et av Europas største næringsbygg basert på tre.

Juryen har gått gjennom flere hundre prosjekter før man kom frem til de nominerte til årets kåring.

Årets Bygg er en gjennomføringspris hvor alle aspekter blir tillagt stor vekt.

– Dette omfatter blant annet at prosjektet har en dokumentert fremragende gjennomføring med hensyn til blant annet seriøsitet, samarbeid i byggeprosessen, innovasjon, god byggeskikk/arkitektur, HMS og miljø og selvsagt en god kvalitet på sluttproduktet, forteller juryleder Kjersti Folvik.

Ressurslenker

Mer om årets bygg 2019 her.

Mer om årets trebyggeri 2019 her.

Vil du vite mer om dette?

Frode Friestad

Distriktsleder Veidekke Bygg Rogaland

T: + 47 452 02 693

frode.friestad@veidekke.no

Vil du vite mer om dette?

Hans Olav Sørlie

Konserndirektør, Bygg Norge

T: +47 917 44 923