INPRO - sluttseminar avholdt hos Veidekke

INPRO - sluttseminar avholdt hos Veidekke

15.12.2017 - 12:17

Avslutningsseminar for FoU-prosjektet INPRO (Integrert metodikk for prosjekteringsledelse) samlet 100 personer fra bransjen, hvor prosjektets sluttrapport ble presentert.

Sluttseminaret for forskningsprosjektet INPRO ble arrangert 13. desember. 100 personer fra bransjen var tilstede for bl.a å høre på Veidekke sine 2 ph.d.-stipendiater i prosjektet Vegard Knotten og Fredrik Svalestuen.

For fire år siden startet forsknings- og utviklingsprosjektet «INPRO - Integrert metodikk for prosjekteringsledelse». Veidekke har vært prosjektleder og samarbeidet med industripartnerne Cowi, Nymo og Ulstein Group, samt forskningsmiljøer ved NTNU og Universitetet i Agder (UiA). I tilknytning til prosjektet har det vært to ph.d.-stipendiater samt en professor II, alle tilknyttet NTNU.

Sluttrapporten (vedlagt under på siden) som ble delt ut på seminaret gir smakebiter på forsknings- og utviklingsarbeidet som har foregått i prosjektet.

Man har i løpet av seminaret kommet inn på temaene:

  •  Hvis prosjektering er en kreativ og lærende prosess - hvilke prinsipper og metoder trenger vi for å lede denne prosessen?
  •  Hva må til for å bedre kommunikasjonen mellom prosjekteringen og produksjonen?
  •  Involverende planlegging (Last Planner) i prosjektering - fungerer det i praksis?
  •  Hvordan er vi forskjellig/like og hva kan vi lære av det – prosjektering/engineering i tre ulike bransjer (offshore, skipsbygging, bygg og anlegg)?

"Utfordringene står i kø for BAE-næringen i årene som kommer. Kompleksiteten i prosjektene øker med nye krav til energi og bærekraft, ny teknologi skal tilpasses og bransjen utfordres stadig i forhold til produktivitet og kvalitet. For å lykkes med å svare på disse utfordringene må grepene tas tidlig i prosjektet."
- Vegard Knotten, Fagansvarlig prosjekteringsledelse Veidekke.
 

Ressurslenker

INPRO-rapport (pdf)

Involverende planlegging

Prosjekteringsledelse

Vil du vite mer om dette?

Vegard Knotten

Fagansvarlig prosjekteringsledelse og BIM

T: +47 73 82 35 00

vegard.knotten@veidekke.no