Veidekkes HMS-uke på Munchmuseet

Veidekkes HMS-uke på Munchmuseet

02.06.2017 - 11:45

I uke 22 har Veidekke vært gjennom den årlige HMS-uka. På nye Munchmuseet i Bjørvika kan du lese hvordan hver enkelt dag er gjennomført og hvordan prosjektet har jobbet med temaet «Bry deg – si ifra».

Hentet fra Veidekkes prosjektblogg munch.veidekke.no

Temaet for HMS-uka 2017 er «Bry deg – si ifra». Veidekke har som mål om null alvorlige skader i 2020. Vi er derfor avhengige av at alle i Veidekke i blir enda mer bevisste på situasjoner som kan medføre fare. Under HMS-uka har vi derfor trent på:

  • hvordan vi sier ifra
  • hvordan vi responderer når andre sier ifra til oss
  • trene på hvordan vi responderer når andre sier fra til oss

Veidekkes HMS-uke i gang på Munchmuseet

Mandag 29. mai startet Veidekkes årlige HMS-uke, og alle 7 400 ansatte, samt like mange samarbeidspartnere er i gang med et ekstra fokus på HMS. På Munchmuseet, hvor 70 av disse medarbeiderne holder på å bygge råbygget, skal vi hver dag gjennom hele uka ha et ekstra fokus og engasjement rundt arbeidet med sikkerhet, helse og arbeidsmiljø. Hovedtema i år er hvordan vi i fellesskap skal unngå de alvorligste ulykkene.

Veidekkes HMS-uke i gang på Munchmuseet

Les saken: Veidekkes HMS-uke i gang på Munchmuseet
 

HMS-uka dag 2 - En god kollega er viktig

HMS-ukas andre dag starta med det daglige morgenmøtet. I dag holdt i tre runder, kl. 06.00, kl. 07.00 og kl. 14.00, da det er skiftarbeid på enkelte av arbeidene på plassen. Hovedtema var fortsatt «Hvordan si ifra», men i dag med spesielt fokus på Involverende Planlegging og viktigheten av å være en god kollega.

HMS-uka dag 2 - En god kollega er viktig

Les saken: HMS-uka dag 2 - En god kollega er viktig

HMS-uka dag 3 - Verneombudets dag

Tredje dag av HMS-uka starta med morgenmøte kl. 07.00. Kveldsskiftet hadde samme gjennomgang klokka 14.00. HMS-leder på prosjektet, Geir Erling Boman, førte oss gjennom denne timen som besto ordinært HMS-kvarter med tilbakemelding på gode arbeider og punkter til forbedring fra gårsdagens vernerunde. Deretter var hovedfokus på verneombudet og også de største farene på prosjektet.

HMS-uka dag 3 - Verneombudets dag.

Les saken: HMS-uka dag 3 - Verneombudets dag

HMS-uka dag 4 - Involvering, sikring og grilling

Dagens morgenmøte fulgte opp temaet fra tirsdag med involverende planlegging. Da med spesiell fokus på bas- og lagsmøter, og hva den enkelte kan gjøre for å få til involvering på en god måte. Det ble også lagt vekt på å gjennomgå de sju forutsetningene Veidekke har for en effektiv og sikker drift; forutgående aktivitet, informasjon, materialer, mannskap, utstyr, plass og ytre forhold.

HMS-uka dag 4 - Involvering, sikring og grilling

Les saken: HMS-uka dag 4 - Involvering, sikring og grillingProsjektbloggen munch.veidekke.no

Mer om HMS i Veidekke

Flere temasaker fra Veidekke

Følg oss på vår Facebook-side

Film fra HMS-uka i Veidekke 2017
Film fra HMS-uka i Veidekke 2017
Timelapse glidestøp Munchmuseet
Timelapse glidestøp Munchmuseet
Film fra HMS-uka i Veidekke 2016
Film fra HMS-uka i Veidekke 2016