Leder for en dag

Leder for en dag

27.10.2016 - 09:36

Torsdag 27. oktober 2016 fikk Anders Rasmussen et unikt innblikk i hvordan Arne Giske leder Veidekke.

Ungt entreprenørskap

Leder for en dag

I en alder av 17 år startet Anders Rasmussen ungdomsbedriften Insektskontrollen UB sammen med medelever på Dalane videregående skole. Som daglig leder for bedriften utmerket han seg som en av de aller dyktigste. Torsdag 27. oktober fikk Anders en skoledag helt utenom det vanlige når han ”skygget” Veidekkes konsernsjef Arne Giske gjennom arbeidsdagen.

Anders Rasmussen får et unikt innblikk i hvordan Arne Giske leder Veidekke.

Anders Rasmussen får et unikt innblikk i hvordan Arne Giske leder Veidekke.

– I fjor hadde jeg faget Entreprenørskap 1 på skolen og drev ungdomsbedrift. Hele opplegget ga mersmak og jeg skal derfor ha Entreprenørskap 2 i år og starter enda en ungdomsbedrift, sier Anders. Insektskontrollen UB kjøpte og videresolgte insektsfangere.

- Bygg- og anleggsbransjen utvikler seg i et enormt tempo, og vi trenger unge, nysgjerrige og fremtidsrettede mennesker som tenker nytt for å kunne bli enda bedre. Fremtidens løsninger skapes av personer som Anders, som gjennom sin erfaring med ungdomsbedrifter bygger seg en kompetanse som vil være gull verdt for bedrifter i fremtiden, sier Arne Giske.

Innovatører trengs overalt

– Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder, NAV-leder Sigrun Vågeng, Rune Bjerke og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement.

 

Flere temasaker fra Veidekke

Lik oss på vår Facebook-side