Temasaker

Viser temasaker for

Hogger ikke stein, men bygger katedral

En sentral del av Veidekkes IT-strategi er å etablere «fabrikker» for spesialiserte tjenester på nøkkelområdene innsikt, integrasjon og masterdata. Vi er nå i en fase der vi skal utnytte potensialet vi har bygget i fundamentet til våre «fabrikker» og skal rekruttere til flere sentrale IT-stillinger, blant annet løsningsarkitekt Innsiktsfabrikken og arkitekt integrasjon & masterdata.

Munchmuseet, råbygget vinteren 2017.

Munchmuseet har åpnet! Se byggingen i bilder

Fredag 22. oktober 2021 åpnet det nye Munchmuseet i Bjørvika. Da er det akkurat 6 år siden første spadetak ble tatt, og Veidekke satte i gang grunnarbeidene. 29 måneder senere kunne vi overlevere et ferdig råbygg til byggherre Oslo kommune. Takk og gratulerer til alle som har gjort en innsats i dette spennende arbeidet!

Veidekkedagen 2021

For fjerde året på rad arrangeres Veidekkedagen. Årets Veidekkedag blir et fysisk arrangement, og vi gleder oss til å samle engasjerte studenter den 5. oktober på Lysgården i Trondheim.

#Veidekkesommer – fotokonkurranse på Instagram

Sommer-Norges beste arbeidsplass må være i bygg- og anlegg! Er du enig eller har du bedre forslag? Bli med på vår fotokonkurranse, post ditt forslag på Instagram med #veidekkesommer. Du kan vinne et GoPro-kamera til en verdi av kr. 5 000,-.

Finansparken er Årets Bygg og Årets trebyggeri 2019

Finansparken i Stavanger vant både prisen for Årets Bygg 2019 og Årets trebyggeri 2019. Juryen trekker blant annet frem nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg, der alle sammenføyninger er gjort i tre.

Veidekkes håndtering av korona-pandemien

Verden og Skandinavia er i en uoversiktlig, usikker og alvorlig situasjon. Så også i Veidekke og i alle andre selskaper. Korona-pandemien setter samfunnet på en alvorlig prøve, og for mange selskaper kan det handle om fremtiden.

Klassebilde - oppstart Innlandet SPB 2018

Skole på byggeplass - hva nå?

Veidekke har i samarbeid med Akershus fylkeskommune gjennom flere år gjennomført programmet «Skole på byggeplass», et tilbud om fagarbeiderutdanning til elever som ikke har fullført videregående skole. Fra og med 2018 har Veidekke også samarbeidet med Hedmark fylkeskommune om Skole på Byggeplass, med en klasse Vg2 byggteknikk i Brumunddal, tilknyttet E6-prosjektet. Den nye fylkesinndelingen skaper nå usikkerhet rundt finansieringen – men håpet er at dette unike programmet kan få fortsette.

Flyvende ekspertise

I 2013 ble droner for første gang introdusert i Veidekke. Mye har skjedd siden den gang, og i dag opererer Veidekke droner over hele landet, noe som øker effektiviteten og reduserer kostnadene.

Lysgården - en ny standard for verdens kontorbygg

Å si at Lysgården ligger lysår foran eksisterende kontorbygg er kanskje litt drøyt. Men bare litt.

Den første store elektriske CAT-graveren skal til Veidekke

En fullelektrisk 26 tonns beltegraver, Caterpillar 323F (Z line), er nå ferdigutviklet av Pon Equipment Norge. Prototypen har vært under testing - og Veidekke har kjøpt den første maskinen som nå er levert (1 kvartal 2019). Dette er Europas første store elektriske gravemaskin.