Veidekkes svenske gruveenhet tildelt HMS-prisen for 2019

Veidekkes svenske gruveenhet tildelt HMS-prisen for 2019

13.02.2020 - 08:07

Den svenske gruveenheten ble tildelt Veidekkes skandinaviske HMS-pris for 2019. Prisen ble delt ut under konsernets ledermøte 12. februar.

Gruveenheten i Sverige jobber med fjellsikring og tunneldrift i to ulike gruver i Gällivare og Zinkgruvan. Store avstander mellom de underjordiske arbeidsstedene gjør effektiv kommunikasjonsflyt utfordrende. Gruveteamet har derfor tatt i bruk digital teknologi for å øke sikkerhetsnivået.

– Gjennom å kombinere involvering og digitale løsninger har vi kommet frem til en metode som gjør det sikrere å jobbe i gruvene. I Gällivare jobber vi på 60 ulike stuffer, og avstandene er enorme, men vi har wifi og telefoner, og dermed kan vi kommunisere digitalt. Tiltakene har gitt bedre kvalitet i produksjonen og høyere lønnsomhet. Driften blir dessuten mer effektiv, og kunden er fornøyd. Vi er glade for at flere i Veidekke kan ta lærdom av våre erfaringer med HMS-arbeidet, sier Filip Wulkan i AC Gruva, Region Anläggning Nord.

– Arbeidet i gruvene foregår under svært kompliserte forhold. Man jobber syv dager i uken gjennom hele året, både på dagtid og om natten, og i flere skift. De digitale kommunikasjonsløsningene har gjort det enklere å kommunisere på tvers av skift og avstander, vi jobber sikrere og får god kundetilfredshet og lønnsomhet, sier konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson.

Kandidatene til Veidekkes skandinaviske HMS-pris nomineres av virksomhetsområdene. Veidekkes ledermøte stemte onsdag frem vinneren. Til sammen tre finalister ble presentert på møtet. De to andre finalistene var Mesnakvartalet på Lillehammer og Veidekkes norske industrivirksomhet.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Marcus C. Nilsson, affärsområdeschef i Veidekke Anläggning, marcus.c.nilsson@veidekke.se , +46 76-8400556

Anne Thorbjørnsen, konst. konserndirektør HR og HMS i Veidekke ASA, anne.thorbjornsen@veidekke.no +47 911 81 995

Ane Sangnes, kommunikasjonssjef i Veidekke ASA, ane.sangnes@veidekke.no , +47 938 82 336

Veidekkes pressebilder

Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 36 milliarder kroner, og halvparten av de 8 600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.