Veidekke skal bygge Ruseløkka skole

Veidekke skal bygge Ruseløkka skole

17.09.2018 - 08:31

Veidekke og Undervisningsbygg har inngått kontrakt om bygging av nye Ruseløkka skole i Oslo. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 300 millioner kroner ekskl. mva. Byggestart er i januar 2019 med planlagt ferdigstillelse i februar 2021.

Den nye skolen blir på 10.300 kvadratmeter fordelt på syv etasjer for 690 elever fra 1.-10. trinn. På grunn av tomtens størrelse må det bygges høyt for å beholde mest mulig av skolegården. Det vil også bli et grønt og spennende uteareal for elevene på taket.

- Ruseløkka skal ha en landsomfattende danse- og ballettlinje i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Dessuten skal det legges til rette for sambruk med nærmiljøet etter skoletid, forteller prosjektleder Øyvind Halvorsen i Undervisningsbygg.

Det er lagt opp til høye miljøambisjoner med et nesten nullenergibygg. Det skal bli solceller på deler av taket og i fasadene, i tillegg til utslippsfri byggeplass. For å få til dette er ett av tiltakene bruk av fjernvarme for å varme opp byggeplassen og til byggtørk, men også tilstrebe utslippsfrie og elektriske løsninger ellers på byggeplassen.

- Vi ser fram til å ta fatt på nok et spennende skoleprosjekt for Undervisningsbygg, som blir godt synlig i bybildet. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier avdelingsleder for offentlige byggeprosjekter Erik Økland i Veidekke. 

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. 


Vedlagt bilde: Avdelingsleder Erik Økland i Veidekke (t.v.) og administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.

 

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke , for mer informasjon kontakt:
Avdelingsleder Erik Økland, tlf 95 05 13 65, erik.okland@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen i Undervisningsbygg, tlf 95 18 88 86, marit.thorsen@ubf.oslo.kommune.no

 

Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er nær 32 milliarder kroner, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.