Veidekke mest attraktive arbeidsgiver blant entreprenørene

Veidekke mest attraktive arbeidsgiver blant entreprenørene

14.11.2017 - 12:34

Veidekke er den mest attraktive arbeidsgiveren blant entreprenørene for unge ingeniører med noen års fartstid i arbeidslivet, ifølge Universums undersøkelse for 2017.

Undersøkelsen Universum Professional Survey kårer hver høst Norges mest attraktive arbeidsgivere og avdekker karrierepreferanser blant yrkesaktive med høyere utdanning. I 2017 er Veidekke rangert som nummer 14 blant ingeniørene, og vi går dermed opp én plass fra kåringen i 2016.

Veidekke er den mest attraktive arbeidsgiveren i bransjen blant unge ingeniører. HR-leder Magne Sannerød og kommunikasjonssjef Ane Sangnes tok imot prisen. Foto: Line Slotnæs

HR-leder Magne Sannerød og kommunikasjonssjef Ane Sangnes tok imot prisen. Foto: Line Slotnæs

– Noe som er spesielt positivt i år er at vi ser at kvinner oppfatter Veidekke som en mer attraktiv arbeidsgiver enn de har gjort tidligere år, sier Anne Thorbjørnsen, HR-direktør i Veidekke ASA.

Blant Veidekkes konkurrenter er Skanska på 16. plass, AF Gruppen på 30. plass og NCC på 61. plass.

Ingeniørene som ønsker å jobbe i Veidekke assosierer virksomheten med et godt arbeidsmiljø med varierte og utfordrende arbeidsoppgaver.

– Vi har et tydelig fokus på bærekraft og klima, og det er noe vi ser at unge vektlegger når de velger arbeidsgiver, sier Hege Schøyen Dillner, konserndirektør for HR, HMS, miljø og juridisk.

Veidekke skal ansette 50 traineer neste år, og har i høst vært godt synlig på universiteter og høyskoler. Der har Hologramteknologi (mixed reality) og oppgaver med kollisjoner i BIM-modeller blitt vist frem for studenter.

– Ny teknologi er på full fart inn i bygg- og anleggsbransjen og vi ser at mange av våre unge ingeniører tar i bruk ny teknologi på våre prosjekter, som gir bedre kvalitet i byggeprosessen, sparer tid og penger på raskere prosess og et bedre HMS-arbeid, sier HR-leder i Veidekke Entreprenør Magne Sannerød.

Dataene fra «Universum Professional Survey 2017» ble samlet inn mellom juni – august 2017. Resultatene er basert på svarene fra om lag 2 300 respondenter med ingeniørutdannelse og i snitt seks års arbeidserfaring. Rankingen representerer arbeidsgiverne som er valgt som den mest ideelle av unge ingeniører.

Flere temasaker fra Veidekke

Følg oss på vår Facebook-side

 

Unge ledere - Veidekke
Unge ledere - Veidekke