Veidekke med stor anleggskontrakt med Oslo kommune

Veidekke med stor anleggskontrakt med Oslo kommune

11.08.2017 - 13:42

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har skrevet kontrakt med Veidekke Entreprenør om å utvide Oset vannbehandlingsanlegg i Maridalen i Oslo. Oppdraget er verdt 615 millioner kroner ekskl. mva.

Oset vannbehandlingsanlegg skal utvides og oppgraderes for å gi større kapasitet og bedre beredskap. Hele 90 % av byens drikkevann kommer fra dette anlegget, og med den forventede befolkningsvekst Oslo står ovenfor de neste årene må byens vannforsyning forsterkes.

- Dette er et stort og viktig oppdrag både for Oslo kommune og for Veidekke. Vi takker for tilliten, og ser frem til å samarbeide tett med Vann- og avløpsetaten om dette omfattende prosjektet, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Veidekkes oppdrag innebærer bygging av fire nye fjellhaller hvor det kan lagres til sammen 100.000 m3 vann. Til disse hallene skal det sprenges ut cirka 300.000 m 3 fjell, og til støpning av de fire bassengene vil det medgå omlag 20.000 m 3 betong. I tillegg inngår noe tekniske arbeider på eksisterende anlegg i oppdraget. Riggområdet blir liggende langs adkomstvegen til administrasjonsbygget ved Oset.

Arbeidene starter opp i begynnelsen av september og skal avsluttes i desember 2021.

Billedtekst til vedlagt bilde: Kontraktsignering ved etatsdirektør Anna Maria Aursund fra Vann- og avløpsetaten (t.v.) og administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke , for mer informasjon kontakt:
Prosjektleder Torgrim Dalseg i Veidekke Entreprenør, tlf 45 84 78 44, torgrim.dalseg@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke Entreprenør, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektsjef Magnar Myklebust, tlf 911 04 136, magnar.myklebust@vav.oslo.kommune.no

Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 30 milliarder kroner, og om lag halvparten av de 7 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.