Veidekke og Kjeldsberg bygger 12 000 m2 kontorbygg i Trondheim

Veidekke og Kjeldsberg bygger 12 000 m2 kontorbygg i Trondheim

14.07.2017 - 15:00

Veidekke Eiendom AS og R. Kjeldsberg AS har besluttet å starte byggingen av Lysgården, et nytt kontorbygg på Sluppen i Trondheim. 70 % av bygget er allerede utleid og skal blant annet samle Veidekkes virksomhet i Trondheim.

Veidekke har de siste årene økt aktiviteten i Trondheim kraftig. Det har derfor lenge vært et ønske om å kunne samle den totale virksomheten i et nytt regionkontor med både entreprenør-, eiendoms- og industrivirksomheten i regionen. I tillegg til Veidekke er bygget blant annet forhåndsutleid til Sweco. Foreløpig utleiegrad er 70 %. Bygget skal stå ferdig i mai 2019.

Lysgården blir et av Trondheims mest synlige bygg med en arkitektur som skal engasjere og begeistre, hvor arealeffektive kontorarealer er organisert rundt et indre atrium. Lys i kombinasjon med glass er sentralt for bygget som blir et naturlig blikkfang for alle som kjører E6, Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent og vil ha et energiforbruk på rundt 40 kWh/m2, betydelig lavere enn kravet til passivhus.

- Veidekke og Kjeldsberg er begge store og tradisjonsrike virksomheter i Trondheim og Lysgården har som mål å skulle sette standarden for fremtidens kontorbygg, sier regiondirektør i Veidekke Eiendom, Pål Aglen.

- Sluppens lokalisering i Trondheims geografiske midtpunkt gjør at mange av brukerne kan sykle til arbeidsplassen. Bygget inneholder derfor innendørs sykkelparkering for rundt 200 ansatte, noe som er et viktig bidrag til reduserte klimagassutslipp, sier Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg AS.

Sluppen er et av de mest sentrale nye vekstområdene i Trondheim beliggende ved starten på Kunnskapsaksen og samler flere av byens ledende teknologimiljøer.

For mer informasjon kontakt:
Regiondirektør i Veidekke Eiendom Pål Aglen, tlf +47 993 89 224, pal.aglen @veidekke.no
Administrerende direktør i R. Kjeldsberg AS Ole Petter Bjørseth, tlf +47 992 36 405, ole.petter.bjorseth@kjeldsberg.no
Finansdirektør i Veidekke ASA Jørgen Michelet, tlf +47 917 43 856, jorgen.michelet@veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 30 milliarder kroner, og om lag halvparten av de 7 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.