Veidekke kjøper tomter i Gøteborg og Stockholm

Veidekke kjøper tomter i Gøteborg og Stockholm

30.01.2017 - 08:00

Veidekke Bostad har kjøpt to større tomter som skal gi plass for til sammen rundt 400 nye boliger i Sverige. Den ene i Sundbyberg i Stockholm og den andre i Kviberg i Gøteborg. Det er forventet at det blir byggestart på begge tomtene i 2018.

Tomten i Stockholm kjøpes av Stora Ursviks KB, og ligger i bydelen Sundbyberg nord-vest for Stockholm sentrum. Veidekke planlegger at den skal bebygges med 150 svanemerkede leiligheter i varierende størrelse, samt en barnehage og lokaler for næringsvirksomhet, og alt skal bygges av Veidekke Entreprenad. Tomtene inngår i Veidekkes tomtebank fra fjerde kvartal 2016.

Tomtene i Göteborg kjøpes av Suthema AB og Higab, og ligger i Kviberg noen få kilometer nord-øst for Gøteborg sentrum. Her kommer det rundt 250 svanemerkede leiligheter som også skal oppføres av Veidekke Entreprenad. Disse tomtene inngår i Veidekkes tomtebank fra første kvartal 2017.

Veidekke Bostads virksomhet vokser kraftig, og ligger nå på et nivå med rundt 1.000 solgte boliger i året.

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke, for mer informasjon kontakt:
Finansdirektør Jørgen Michelet,tlf 91 74 38 56, Jorgen.michelet@veidekke.no
VD Per-Martin Eriksson, Veidekke Bostad, tlf +46 708 98 56 51, per-martin.eriksson@veidekke.se

Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24,5 milliarder kroner (2015), og halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.