Miljøpris til massivtreprosjekt på Moholt

Miljøpris til massivtreprosjekt på Moholt

08.11.2016 - 19:17

Veidekkes skandinaviske miljøpris for 2016 ble i dag tildelt prosjektet Moholt 50I50 i Trondheim. - Dette er et banebrytende prosjekt både miljømessig og bygningsmessig. Resultatet er over 600 flotte studentboliger og en barnehage med svært lavt energiforbruk og halvering av klimagassutslippene. I tillegg har det vært en meget kort og effektiv byggeprosess, sa konsernsjef Arne Giske da han delte ut prisen.

Moholt 50I50 består av 632 studenthybler i fem ni-etasjers blokker samt en barnehage for 170 barn, bygget som passivhus med geovarme som energikilde i samspill med solcellepaneler på taket av barnehagen. Gjennom levetiden vil prosjektet oppnå en reduksjon i klimautslipp på 54 % for materialbruk og 69 % for energibruk, sammenliknet med referansebygg (TEK 10). Prosjektet er oppført for Studentsamskipnaden i Trondheim.

Veidekkes miljøpris tildeles en enhet, en gruppe eller et prosjekt som viser et spesielt engasjement innenfor miljø. I begrunnelsen for valg av vinner trekker juryen frem at prosjektet har bygget spisskompetanse og bidratt til et kompetansenettverk om massivtre i Veidekke:

- Dette gir markedsmuligheter i en verden med sterkt økende miljøfokus. Ved bruk av massivtre viser prosjektet nye muligheter for å rasjonalisere byggeprosessen gjennom involverende planlegging, industrialisering og kort byggetid. Det er gjennomført en rekke tiltak som bidrar til lavt energiforbruk og reduksjon av CO2-fotavtrykk, forteller juryleder og konserndirektør Hege Schøyen Dillner i Veidekke.

- Vi er selvfølgelig veldig glade for at vårt prosjekt vant miljøprisen. Vi har jobbet hardt og godt, og finner det både tilfredsstillende og inspirerende med denne anerkjennelsen. Vi skal absolutt ikke hvile på laubærene, tvert imot gleder vi oss til å bruke den kunnskapen og erfaringen vi har fått i prosjektet i andre prosjekter til beste for miljøet og våre kunder, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør i Trondheim.

Moholt 50I50 er et pilotprosjekt i Fremtidens bygg. Med sine 20 000 m2 og ni etasjer er det Norges største og høyeste massivtreprosjekt. Les også "Hel ved på Moholt 50|50, massivtreprosjekt". 

Se også foregående års vinnere av Veidekkes miljøpris.

Bildet viser prisvinnerne (f.v.) prosjektutvikler Sigbjørn Faanes, prosjektleder Bjørn A. Snekvik og trainee Vegard Hjelden fra Veidekke Entreprenør flankert av konsernsjef Arne Giske og konserndirektør Hege Schøyen Dillner.

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke, for mer informasjon kontakt:
Konserndirektør Hege Schøyen Dillner i Veidekke ASA,
tlf 90 73 56 61, hege.dillner@veidekke.no
Distriktsleder Ståle Brovold, Veidekke Entreprenør Trondheim,
tlf 90 77 28 19, stale.brovold@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset,
tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
 

Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24,5 milliarder kroner (2015), og halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12.