Jentefotballsenter åpnet i Sør-Afrika

Jentefotballsenter åpnet i Sør-Afrika

06.10.2015 - 09:31

Lørdag ble et nytt senter for jentefotball åpnet i Maisibone i Sør-Afrika. Senteret er finansiert av Veidekke, som gjennom prosjektet også har gitt ti ungdommer arbeidstrening og starten på en utdanning.

Veidekke har siden 2010 bidratt som partner i prosjektet Football for Life, et samarbeid mellom FC Rosengård (tidligere LdB FC Malmö) og stiftelsen Star for Life i Sør-Afrika. Football for Life bidrar med å styrke deres stilling i samfunnet og til at de tar større ansvar for sine liv - og derigjennom hindrer spredning av HIV.

-Å spille fotball er viktig på mange plan. Som jente fra landsbygda i Sør-Afrika, er det banebrytende å snøre på seg et par fotballsko, og det å få reise på treningsleir er sensasjonelt. Med vårt nye jentefotballsenter kommer vi ikke bare til å skape drømmer, men vi kommer også til å kunne realisere jentenes drømmer, sier Anna Nyman, ansvarlig for Football for Life. Totalt omfatter aktiviteten 550 skoler og gjennomføres i samarbeid med lokale organisasjoner som South African Football Association (SAFA) og sørafrikanske utdanningsmyndigheter.

Selve byggeprosjektet har vært gjennomført med økonomisk og faglig støtte fra Veidekke i samarbeid med Star for Lifes utdanningsprogram og de lokale kommunene. Gjennom prosjektet har ti av ungdommene fått en ny start på livet. De har fått arbeidstrening ved å bygge fotballsenteret og stipend til utdanning. Lokale myndigheter har forpliktet seg til å følge opp ungdommene ved å ta dem inn på college til fire måneder teori i henholdsvis murer-, rørlegger-, elektriker- eller tømrerfag. Deretter venter åtte måneder praksis i godkjent bedrift. Dette gir første nivå for fagarbeider i Sør-Afrika.

- Vi er glade for å få være med på å la flere ungdommer få sine drømmer bli oppfylt, samtidig som noen av dem også har fått muligheten til å starte en yrkeskarriere i forbindelse med byggingen av senteret, sier Hege Schøyen Dillner, konserndirektør i Veidekke ASA.

Billedtekst: Anna Nyman fra Football for Life (t.v.) og Asle Hermansen fra Veidekke ved åpningen av fotballsenteret.

Kontaktpersoner:
Jenny Damgaard, Football for Life, Tlf. +46 0709 760062, jenny@wosp.se
Grete Nykkelmo, Veidekke ASA, Tlf. 91311000, grete.nykkelmo@veidekke.no

Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24 milliarder kroner (2014), og halvparten av de 6 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.